Araç Kiralama Depozitosu Nedir?

Araç Kiralama Depozitosu Nedir?
Araç kiralama hizmetinin gerçekleştirilebilmesi için filo kiralama şirketleri tarafından istenilen ön ödeme araç kiralama depozitosu olarak geçmektedir. Araç kiralama depozitoları araç modellerine göre değişiklik gösterebilir.

Araç Kiralama Teminat Tutarı Nedir?

Araç kiralama depozitosu aracı kiralayan kişi ya da kurumsal şirketlerin güvenli bir yolculuk yapmaları için alınan teminat tutarıdır. Bu anlayışın diğer ismi ise araç kiralama teminat tutarı olarak da bilinmektedir. 

Araç kiralamalarda yurt dışı misafirlerden kiralık araç depozitosu talep edilmemektedir. Öyle ki geçerli bir pasaportunuz ve uçuş bilgileriniz olduğu takdirde kiralayacağınız araçlar için herhangi bir teminat tutarı söz konusu olmamaktadır.

Araç Kiralama Depozitosu Ne Zaman İade Edilir?

Araç kiralama depozitosu ortalama 1-10 iş günü arasında, ödemenin alındığı kredi kartlarına iade edilmektedir. Kiralık araç teminat tutarı iadesi için bankalar arası işlem süresi ve resmi tatil gibi durumlardan Rent a Car şirketleri sorumlu tutulmamaktadır.

Araç kiralamak için ne kadar depozito ödendiyse bu tutarın tamamı iade edilmektedir. Ancak aşağıdaki durumlar halinde kesintiler söz konusu olabilir.
Ücretli karayolları köprü geçişleri
Eksik yakıt
Km sınırı aşımı
Hasar bedelleri

Araç Kiralama Depozitosu Ne Kadardır?

Araç kiralama depozito tutarı araç modellerine göre göre değişebilmektedir. Nitekim ekonomik sınıf araçlar için talep edilen teminat tutarları en düşük araba kiralama depozito tutarlarına işaret etmektedir. Ekonomik sınıf kiralık araçlar için depozito tutarı 1000₺ şeklindedir.

Buna ek olarak orta sınıf kiralık araçlar depozito tutarının 2000₺; üst sınıf kiralık araçlar için ise 2500₺ olarak ortaya çıktığı söylenebilir. Bu araç depozito miktarları elbette değişkenlik gösterebilir.

Depozitosuz Araç Kiralama

Depozitosuz araç kiralama güvenilir bir araç kiralama hizmet anlayışı değildir. Kiralık araç depozit ücretinin güvenilir bir yolculuk için talep edildiği gerçeği göz önüne alındığında, depozitosuz araç kiralayan Rent a Car şirketlerinden uzak durulması gerekmektedir. 

Diğer bir ifadeyle araç kiralamalarda alınan ön ödemeler, kiralanan aracın teslim edilmesi akabinde herhangi bir kesinti yapılmaksızın kiracıya tekrar ödenmektedir. Bu süreçte, başta da belirttiğimiz üzere oto kiralamada alınan teminat tutarının amacı aracı kiralayan kişilerin güvenilir ve sorunsuz bir yolculuk deneyimi kazanmalarından ibarettir. 
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon