Araç Kiralamak Avantajlı mı? Filo Kiralamanın Şirkete Sağladığı Faydalar

Araç Kiralamak Avantajlı mı? Filo Kiralamanın Şirkete Sağladığı Faydalar
Sıfır araç fiyatları ve sıfır araç alım şartları göz önünde bulundurulduğunda araç kiralama hizmeti almak hiç şüphesiz daha avantajlı kabul edilmektedir. Öyle ki hem vergisel avantajlar hem de sunulan fırsatlar araç kiralamak avantajlı mı sorusuna verilebilecek en iyi yanıtlardan birkaçıdır.

Araç Kiralamak Avantajlı mı?

Bireysel ya da kurumsal ayrımı olmaksızın araç kiralamanın yeni bir araç satın almaktan çok daha fazla avantajlı olduğu söylenebilir. Öyle ki zengin araç filosunun bulunması, yakıt tüketimi, KDV, motorlu taşıtlar vergisi gibi temel başlıklar söz konusu olduğunda araç kiralamanın avantajları pek çok kişi ya da kurum tarafından merak edilmektedir.

Özellikle uzun dönem araç kiralama hizmeti ile birlikte sunulan çeşitli fırsatlar Rent a Car hizmetinin daha sık tercih edilmesine de zemin hazırlamıştır. Bu anlamda, şirketler tarafından popüler hale gelen kurumsal araç kiralama süreci avantajlı bir hal almıştır.

Filo Kiralamanın Şirkete Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Filo kiralamanın şirkete sağladığı faydalar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Araç kiralamanın şirkete sağladığı en büyük faydalardan biri temel giderlerden muaf olma durumudur. Örneğin; araç sigortası, araç muayenesi, vergi vb. Bu tür ihtiyaçlar rent a car firmaları tarafından takip edilmektedir.
  • Zengin filo çeşitliliğinin sunulması sayesinde, her ihtiyacı karşılayabilecek türde araç modellerinin ve özelliklerinin mevcut olması da diğer bir avantajdır. 
  • Kasko güvencesinin sağlanması noktasında güvenli bir şekilde sürüş deneyimi elde etme ayrıcalığının bulunması da filo kiralamanın şirkete sağladığı en büyük avantajdır.
  • Araç bakımı gibi konuların oto kiralama şirketleri tarafından karşılanıyor olması firmalara yıllık olarak bakıldığında ciddi bir zaman ve maddi tasarruf sağlamaktadır.
  • Uzun süreli kiralamalarda çeşitli fırsatların sunuluyor olması da araba kiralama sürecinde şirketlerin lehine olan bir durumdur.

Araç Kiralamada Vergi Avantajları 

Günlük araba kiralamak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri arasında araç kiralama süreçlerinde karşımıza çıkan KDV oranı ile motorlu taşıtlar vergisidir. Buna göre belirtmek isteriz ki KDV oranı indirimi filo kiralamada mümkündür. Ancak yeni bir araç satın alındığında bu durum söz konusu olmamaktadır. 

Motorlu taşıtlar vergisi ise filo kiralama şirketleri tarafından ödenmekte ve takip edilmektedir. Dolayısıyla araba kiralama vergisi konusu sorun olmaktan çıkmakta  ve bu durum da şirketlere sağlanan avantajlar arasında yerini almaktadır.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon