Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de araç kiralama son zamanlarda hız kazanmıştır. Özellikle Covid-19 virüsü ile birlikte girdiğimiz pandemi süreci içerisinde araba kiralama hizmeti daha da popüler hale gelmiştir. Peki, araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralama sürecinin son zamanlarda yoğun bir şekilde tercih edilmesi bazı kötü niyetli kişi ya da firmaların ortaya çıkmasına da sebep olmuştur. Bu anlamda araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki başlıklar altında dikkate alınmalıdır.

Güvenilir Bir Araç Kiralama Firması Seçtiğinizden Emin Olun

Araba kiralama sürecine girmeden önce araç kiralayacağınız firmanın güvenilir olduğunu tespit edin. Bu noktada, firmanızın müşteri deneyimlerini göz önünde bulundurun.

Küçük Araçlar Kiralamaya Özen Gösterin

Eğer tek kişiyseniz ya da çekirdek bir aileye sahipseniz her daim küçük otomobiller kiralamaya özen göstermelisiniz. Öyle ki ekonomik açıdan daha avantajlı olabilirsiniz. Gerek yakıt tüketimi gerek sürüş deneyimi bakımından küçük araçların daha avantajlı olduğu söylenebilir.

Yakıt Seviyesini Kontrol Edin

Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de yakıt seviyesidir. Aracı teslim alırken yakıt deposunun ne kadar dolu olduğunu belirlemeyi unutmayın. Akabinde aracı teslim ederken aynı yakıt seviyesinde deponuzu doldurun.

Sigortayı Kontrol Edin

Filo kiralamanın en büyük avantajlarından biri sigorta, vize, muayene gibi temel araç işlemlerinden muaf olunmasıdır. Bu anlamda yola çıkmadan önce kiraladığınız aracın sigorta ve muayene sürelerinin hangi tarihe kadar devam ettiğini mutlaka öğrenin. 

Sözleşme Maddelerini Okumaktan Erinmeyin

Sözleşme, araç kiralayan kişilerin belki de en önem vermediği konular arasında yer almaktadır. Ancak sağlıklı ve verimli bir sürüş deneyimi kazanmak ve aracınızı teslim ederken herhangi bir istenmeyen problemle karşılaşmamak adına sözleşme maddelerini mutlaka gözden geçirin.

İhtiyaçlarınıza Göre Araç Tercih Edin

İhtiyaç ve gereksinimlerinizi göz önünde bulundurarak araç kiralayın. Bütçenizi de göz önüne alarak kiralayacağınız aracın ihtiyacınızdan fazlası ya da tam aksine eksiği olmamasına özen gösterin.

Kampanyaları Takip Edin

Yolculuk yapma tarihiniz önceden belirli ise bu noktada araç kiralama kampanyaları ile sürüşünüzü daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Bu anlamda Moon Rent a Car olarak siz değerli misafirlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz kampanyalarımızdan haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon