Üst Sınıf Araç Ne Demek?

Üst Sınıf Araç Ne Demek?
Araç sınıflandırmalarında en üst segmentte bulunan araba modelleri üst sınıf araç olarak adlandırılmaktadır. Bu tük kiralık araçlar özellikleri bakımından incelendiğinde, lüks araçlar olarak da sınıflandırılmaktadır.

Üst Segment Araba Ne Demektir?

Oto kiralamak isteyen kişilerin ihtiyaçları doğrultusundaki aracı en hızlı şekilde tespit edebilmeleri için araba modelleri belli grup isimleri almaktadır. Bunlar arasında lüks araç modelleri kapsayan üst sınıf araçlar özellikleri gereği üstün teknoloji ile donatılmış ve üst düzey güvenlik önlemleri içeren modellerden oluşmaktadır.

Bu bağlamda, üst sınıf kiralık araçlar şehir içi ve şehir dışı ulaşımlarda konfor ve güven dolu bir sürüş deneyimi sunmaktadır. Bireysel ve kurumsal kiralamalar yapılacağı gibi kısa veya uzun dönem şeklinde de hizmet alınabilmektedir. 

Diğer bir taraftan üst sınıf bir araç kiralayabilmek için yaş sınırı şartı ve en az 2 yıllık B sınıfı ehliyete sahip olma şartı aranabilmektedir. Ayrıca araçlar için depozito ücretleri ve kilometre sınırları da söz konusu olabilmektedir.

Üst Sınıf Araçlar Nelerdir?

Üst sınıf araçlar diğer araçlar gibi dizel veya benzin yakıt kullanan araçlardan oluşabilir. Ayrıca tercihe göre otomatik ve manuel vites tipine sahip olan modeller tercih edilebilir. Ayrıca sedan ve hatchback kasa görünümlü üst segment araçlardan bahsetmek de mümkündür.

Üst segment araçlara örnek vermek gerekirse Peugeot 508 marka ve modelinden bahsedilebilir. Bunun yanı sıra minivan ve SUV tarzı modellerin de üst sınıftaki araçlar arasında olduğu çok rahatlıkla söylenebilir.

İzmir Üst Sınıf Oto Kiralama

İzmir üst sınıf oto kiralayabilmek için istenilen araç kiralama koşulları arasında iki önemli kriterden söz etmek gereklidir. Bunlardan ilki yaş sınırı iken ikincisi B sınıfı ehliyet süresidir.

Aynı zamanda bu sınıfta yer alan otomobiller için teminat tutarı ve km sınırı gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Örneğin günlük kiralamalarsa 300 kilometre sınırından söz etmek mümkündür.

Öte yandan özellikle kurumsal şirketler tarafından yapılan uzun dönem kiralamalar için bahsi geçen bu sınır değişiklik gösterebilmektedir.

Bu arada İzmir’de üst sınıfa benzer diğer kiralık araçlar arasında bulunan modeller de filo kiralamalarınızda bir alternatif olabilir.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon