Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Araç Kiralama Şartları Nelerdir?
Araç kiralamak için hem yasal olarak hem de Rent a Car firmalarının çalışma prensiplerine göre oluşturulan birtakım şartlar sunulabilmektedir. Bu anlamda, araç kiralama şartları nelerdir sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

Araba kiralamanın yasal şartları yok denecek kadar azdır. Aslında bu koşullar aracı kiralayacak olan kişilerin bir ehliyete sahip olup olmamasıyla ilgilidir. Nasıl ki bir otomobil kullanmak için B ehliyet şartı varsa araba kiralama sürecinde de aynı şekilde bu şart önümüze çıkmaktadır.

Diğer bir taraftan araç kiralama firmaları ise kendi çalışma prensiplerine göre araba kiralama şartları sunabilmektedir. Bu her bir Rent a Car firmasına göre çok spesifik koşullar olabilir. Örneğin; kimi firmalar iki yıllık ehliyet sahibi olmak şartı sunabilirken kimi firmalar ise beş yıllık ehliyete sahip olma şartı sunabilir.

Yukarıdaki haller göz önüne alındığında otomobil kiralamak için gereken şartları maddeler halinde sıralamak konunun daha iyi anlaşılması için yararlı olabilir. Bunun dışında, otomobil kiralamak için rehber niteliğinde işinize yarayacağı düşündüğümüz kiralama süresi ve ödeme koşulları için de kiralama şartlarını inceleyebilirsiniz.


Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Araç kiralama şartları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
Otomobil kiralama için B sınıfı ehliyete sahip olmak
En az iki-beş yıl süreyle ehliyet sahibi olmak
Araç sınıflarına göre en az 21, 22, 23, 24 ve 25 yaş şartını karşılamak olmak.
Kiralık araçların yer aldığı sınıflara göre farklı teminat tutarlarını karşılayabilme gücüne sahip olma.
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
İkametgâh belgesi
Kredi kartı
Talep edilmesi halinde elektrik, su veya doğalgaz gibi çeşitli fatura örneklerini sunabilme durumuna sahip olmak.

Ehliyetsiz Araç Kiralanabilir mi?

Yukarıda verilen araç kiralama koşulları her zaman belirttiğimiz gibi oto kiralama şirketlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak bakıldığında ister günlük ister uzun dönemli araç kiralama için B ehliyetine sahip olmak zorunludur.

Bu anlamda, ehliyetsiz araç kiralama gibi bir hizmetin yasal açıdan hiçbir bağlayıcılığının olmadığı bilinmelidir. Dolayısıyla ehliyet olmadan araba kiralamak mümkün gözükmektedir.

Yeni Ehliyet Almış Biri Araç Kiralayabilir mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi her oto kiralama firmasının müşteriye sunacağı araba kiralama şartları farklı olabilmektedir. Ancak, güvenilir araç kiralama şirketleri en az iki yıl ehliyet şartı sunmaktadır. Bazı durumlarda ise en az 25 yaş şartının sunulduğu da gözlenmektedir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon