Kredi Kartsız Araç Kiralama: Kredi Kartı Olmadan Araç Kiralanır mı?

Kredi Kartsız Araç Kiralama: Kredi Kartı Olmadan Araç Kiralanır mı?
Kredi kartı olmadan araç kiralama hizmeti güvenilir bir hizmete işaret etmemektedir. Bu anlamda, güvenilir araç kiralama şirketleri kredi kartsız araç kiralama yapmamaktadır. Gerek aracı kiralayan firma gerek kiracı açısından güvenilir bir zemin oluşturmak adına araba kiralarken kredi kartı zorunluluğunun kılınması son derece sağlıklıdır.

Kredi Kartsız Araç Kiralama Mümkün müdür?

Kredi kartı olmadan araç kiralamak çeşitli Rent a Car firmalarına göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Eğer araç kiralama şartları gereği kredi kartı zorunluğunun bulunması ifadesi yer alıyorsa kredi kartı olmadan araç kiralanmamaktadır.

Bu konuda, çoğu kullanıcı araç kiralarken neden kredi kartı istendiğini sorguluyor. İlk başta güvensiz bir yaklaşım gibi dursa da aslında araba kiralarken kredi kartı istenmesi trafik cezaları, belirtilen tarihte aracın teslim edilmemesi, kaza durumları gibi konu başlıklarından en az birinin ya da hepsinin söz konusu olduğu durumlarda gerekli görülen tahsilatın kredi kartından karşılanabilmesi açısından önemlidir.


Rent a Car Kredi Kartı Bloke Ne Kadar?

Rent a Car kredi kartı bloke süreci kiralık araçların bulunduğu sınıflara göre değişiklik gösterebilir. Ekonomik sınıf araçlar için kredi kartı düşük miktarlarda bloke edilirken lüks araç sınıfında yer alan kiralık araçlar için daha yüksek miktarlarda kredi kartı blokesi uygulanabilmektedir.

Araç Kiralama Kredi Kartı Blokesi Ne Zaman Kalkar?

Araç kiralama kredi kartı blokesinin kaldırılması, araç kiralama sözleşmesi üzerinde yer alan araç teslim tarihi baz alınarak uygulamaya sokulmaktadır. Örneğin;  kiralanan aracın ilgili firmaya olan geri teslim edilme tarihinden itibaren Rent a Car firmasının belirlediği süre devreye girmektedir. Bu işlem çalıştığınız firmanın baz aldığı gün sayısına göre değişebilir.

Araç Kiralama Depozitosu Ne Kadar?

Araç kiralama depozitosu aracın bulunduğu sınıfa göre farklı ücretleri beraberinde getirmektedir. Araba kiralama depozitosu Moon Rent a Car güvencesiyle ortalama 1000-2500₺ arasında olmaktadır. Fırsat araçları listesinde bulunan Fiat Doblo Dizel için 1000₺ depozito alınırken Renault Clio HB Benzin Otomatik için 1500₺ depozito alınmaktadır. Ayrıca orta sınıf araçlar listesinde yer alan Renault Megane Dizel Otomatik için 2000₺ depozito talep edilirken üst sınıf araç listesinde yer alan Peugeot 508 için 2500₺ teminat tutarı alınmaktadır.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon