Araç Kiralamada Vergi Avantajları Nelerdir?

Araç Kiralamada Vergi Avantajları Nelerdir?
Araç kiralamak isteyen kişilerin en çok merak ettikleri arasında araba kiralama vergisi ne kadar sorusu başta gelmektedir. Bu anlamda, bu haftaki içeriğimizde araç kiralamada vergi avantajları sürecinden bahsedecek ve merak edilen tüm soruları açıklamaya çalışacağız.

Geçtiğimiz haftalarda araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler altında gerek aracı kiralayan gerek kiracı kapsamında bazı önemli noktaları vurgulamıştık. Bu minvalde, öncelikle hatırlatmak isteriz ki filo kiralama sürecinde bazı durumlarda araç vergisi söz konusu dahi olmamaktadır.

Araç Kiralamada Vergi Avantajları: Araba Kiralama Vergisi Ne Kadar?

Araba kiralama vergisi, araç kiralama türlerine göre değişiklik gösteren bir sürece işaret etmektedir. Bunun yanı sıra araba kiralarken ödenen tutar da ilgili vergilendirmede önemli bir kriter olarak ortaya çıkmaktadır.

Özellikle kurumsal araç kiralama sürecinde şirketlere yönelik birçok avantajdan söz edilebilir. Öyle ki firmalar araç satın almak yerine filo kiralama hizmetini tercih ederek birçok alanda ciddi anlamda avantaj sağlamaktadırlar.

Bunlar arasında ise ilk akla gelen araç kiralamada KDV oranı olmaktadır. Öyle ki bir şirketin ya da şahsın araç satın aldığını varsayarsak bu durumda KDV oranı maliyete ekleneceğinden herhangi bir KDV indiriminden bahsetmek mümkün olmayacaktır. 

Ancak araç satın almak yerine oto kiralamak isteyen şirketler ya da şahıslar, kira faturası üzerinde bulunan KDV oranının tamamını indirerek gider altında gösterebilirler. Bu sayede araç kiralarken vergi avantajından faydalanılmış olunur.

Araç Kiralamada Motorlu Taşıtlar Vergisi Masraf Yazılır mı?

Filo kiralamanın finansal açıdan sağladığı en önemli avantajlardan biri de araç kiralamada motorlu taşıtlar vergisi konusudur. Bu süreç de yukarıdaki örnekle benzerlik göstermektedir. 

Nitekim araç satın alımlarda motorlu taşıtlar vergisi bir gider olarak kabul edilir, ancak bu kanun noktasında kabul edilmeyen giderler arasındadır. Araba kiralarken ise bu vergi matrahı kiralama bedelinin içerisinde gösterilebilmektedir. Bu da motorlu taşıtlar vergisinin gider olarak yazılabileceği ve vergiden düşülebileceği anlamına gelmektedir.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında araç kiralama vergiden nasıl düşülür sorusuna da açıklık getirmiş ve buna göre motorlu taşıtlar vergisinin masraf olarak yazılarak bu gider tutarını vergiden düşebileceğimizi öğrenmiş olduk.
İlginizi Çekebilir
  • Bursa Araç Kiralama Hizmetleri Nelerdir?
    Bursa araç kiralama fiyatları nedir? Bursa günlük araç kiralama nereden yapılır? Bursa’da saatlik araç kiralama yapılır mı?
  • Balıkesir Araç Kiralama
    Balıkesir araç kiralama nereden yapılır, kiralık araç fiyatları ne kadardır? Vip filo kiralama hizmeti veren Rent a Car şirketleri nelerdir?
  • Ankara Araç Kiralama
    Ankara araç kiralama fiyatları ne kadar? Ankara’da günlük ve aylık araç kiralama nereden yapılır? Hangi araç kiralama şirketi daha iyidir?
  • Günlük Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    Günlük araç kiralama hizmeti nedir? Günlük araba kiralama fiyatları ne kadardır? 1 günlük araç kiralanır mı?
  • Haftalık Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
    7 günlük araba kiralama nasıl yapılır, haftalık araç kiralama fiyatları ne kadardır, en uygun haftalık oto kiralama nerede bulunur?
Whatsapp Telefon