Araç Kiralama Depozitosu Nedir, Neden Gereklidir?

Araç Kiralama Depozitosu Nedir, Neden Gereklidir?
Araba kiralamak isteyen kişilerin karşılaştıkları araç kiralama depozitosu ile ilgili birçok nokta merak edilmektedir. Öyle ki bu konu oldukça dikkat edilmesi gereken bir sürece de işaret etmektedir.

Otomobil kiralamak için Rent a Car firmalarını arayan ya da araç kiralama sitelerini ziyaret eden kişiler çeşitli depozito tutarları ile karşılaşabilmektedir. Her oto kiralama firması kendi çalışma prensiplerine göre farklı miktarlarda depozito talebinde bulunabilir.

Araç Kiralama Depozitosu Ücreti Ne Kadardır?

Araç kiralayabilmek için gerek yasal açıdan gerek de firmaların sunmuş olduğu birtakım araç kiralama şartları bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan ve insanların kafasında soru işareti oluşturan madde ise kiralık araçlar için istenen teminat tutarıdır.

Kiralık filo ağı göz önünde bulundurulduğunda talep edilen araç depozitosu farklılık gösterebilmektedir. Bu farklılıklar kiralık aracın modeline, kilometresine veya daha farklı özelliklere göre değişebilir. Öte yandan araç kiralama depozito ücreti hakkında net bir fiyat politikasından söz etmek yanlış olacaktır. Örneğin bir araç için istenilen depozito tutarı A firmasında 500₺ iken B firmasında 1000₺ olabilmektedir.

Araba Kiralama Depozitosu Nasıl Hesaplanır?

Kiralık araçlar için Rent a Car şirketleri tarafından talep edilen araba kiralama depozitosu kiralanacak olan aracın modeli, yaşı, kilometresi veya aracın hangi ülkeden veya ilden kiralanacağına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra oto kiralama firmaları teminat tutarlarında kendi fiyat politikalarını belirlemektedir.

Depozitosuz Araba Kiralama

Araç kiralama teminat tutarı vermek istemeyen kişiler depozitosuz araç kiralama hizmeti arayışında olabilmektedir. Araç teminat tutarı ev kiraladığımızda verdiğimiz depozito olarak düşünülebilir. Nasıl ki içinde oturduğumuz ev için bir güvence bedeli veriyorsak aynısı filo kiralama hizmeti için de düşünülebilir. Dolayısıyla araç depozitosu kiralanan aracın güvence bedeli olarak kabul edilir. Kiralanan süre boyunca araca herhangi bir zarar gelmediği takdirde araç kiralama depozitosu iadesi aracı kiralayan kişiyle aynı tutarla teslim edilir.

Araç Depozitosu Hesaplama

Kiralamayı düşündüğünüz aracın teminat ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyorsanız eğer bu süreçte firmanızla iletişime geçmek en iyi yoldur. Depozito ücreti için ayırdığınız bütçe sizden talep edilen teminat miktarının yanında az kalıyorsa ihtiyaç ve gereksinimlerinizi de göz önünde bulundurarak ucuz depozitolu kiralık araçlar tercih edebilir ya da şirketinizle bu konu hakkında indirim yapmalarını isteyebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon