Araç Kiralamada Yakıt Uygulaması Nasıl Olur?

Araç Kiralamada Yakıt Uygulaması Nasıl Olur?
Araç kiralamalarda en çok merak edilenler arasında yakıt uygulaması sürecinin nasıl işlediğidir. Öte yandan hangi yakıt tipine sahip araçların kiralanması daha uygun olabilir diye de sorulmaktadır. Peki, araç kiralamada yakıt uygulaması nasıl olur?

Araba kiralamak isteyen kişilerin bu süreçte dikkat etmesi gereken en önemli nokta yakıt seviye durumudur. Öyle ki araç kiraladığınızda, kiraladığınız aracın yakıt seviyesini kontrol etmeniz ve bununla ilgili gerekli maddelerin araç kiralama sözleşmesi üzerinde yer aldığını görmeniz son derece önemlidir.

Örneğin; kiraladığınız aracın çeyrek depo yakıt seviyesi olduğu düşünelim. Buna göre kiralama süresi bittiğinde aracı aynı şekilde yakıt seviyesine sahip biçimde teslim etmeniz gereklidir. Bu örnek, diğer yakıt seviyeleri üzerinden de çeşitlendirilebilir. 

Araç Kiralamada Yakıt Uygulaması

Filo kiralama hizmetleri ele alındığında, oto kiralama şirketleri tarafından herhangi bir yakıt sınırlandırması bulunmamaktadır. Öyle ki kiralık araç yakıt sınırlandırması gibi bir söylemle karşılaştığınızda bunun kilometre sınırı olduğunu düşünebilirsiniz.

Nitekim çeşitli filo kiralama şirketleri kiralık araçların sınıflarına göre farklı kilometre sınırları sunabilir. Dolayısıyla ekonomik sınıf araçlar için müşterilere tanınan günlük kilometre sınırı üst sınıf araçlar için geçerli olmayabilir.

Kiralık Araç Yakıt Seçimi

Kiralık araç hizmeti arayan kişilerin en çok merak ettikleri arasında yer alan bir diğer konu ise araç kiralamada yakıt seçimidir. Diğer bir deyişle araç kiralamak isteyen bireysel ya da kurumsal müşteriler ekonomik şartları göz önüne alarak dizel, benzin ve LPG yakıt türlerine sahip olan araçlardan hangisinin kiralanmasının daha uygun olabileceğini araştırmaktadır.

Bu anlamda, araç kiralama firmalarının zengin bir filo çeşitliliğine sahip olması beklenir. Öyle ki herkesin ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılayabilecek çeşitlilikte kiralık araç filosunun bulunması güvenilir bir Rent a Car hizmeti anlayışını da beraberinde getirir. 

Tam da bu noktada İzmir araç kiralama hizmeti başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında araç kiralama hizmeti sunan Moon Rent a Car ekonomik, orta ve üst sınıf olmak üzere kiralık araçlarını müşterilerinin gereksinimlerine göre sınıflandırmaktadır. 

Bu sayede, kiralık araç dizel mi benzin mi gibi bir arayışa girilmesinin aksine araç segmentlerine göre araç kiralamak daha kolay hale gelmektedir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon