Araç Kiralamak İçin Ne Gereklidir?

Araç Kiralamak İçin Ne Gereklidir?
Araç kiralamak hem bireylerin hem kurumların ihtiyaç duydukları bir Rent a Car hizmetidir. Araba kiralamak çeşitli araç kiralama firmalarına göre farklı prosedürler içeren bir süreci kapsamaktadır.

Araba kiralamak isteyen kişiler araç kiralamak için gerekli olan şartları merak etmektedir. Bu haftaki içeriğimizde araba kiralarken gerekli evraklar nelerdir sorusuna yanıt aramaya çalışacağız.

Araba Kiralama Şartları: Araç Kiralamak İçin Ne Gereklidir?

Araba kiralamanın hem yasal açıdan hem de araç kiralama firmaları bakımından getirdiği belli başlı kriterleri bulunmaktadır. Oto kiralama şirketleri çalışma prensiplerine göre farklı şartlar sunmaktadır. Ancak araç kiralamanın yasal şartları değişiklik göstermeksizin yasal mevzuattaki maddeleri kapsamaktadır.

Araç Kiralama Yasal Şartlar Nelerdir?

Araç kiralama yasal şartlar çok geniş kapsamlı değildir. Öyle ki mevzuata göre araç kiralamak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bunun yanında B ehliyeti sahibi olmak zorunludur. Bu yasal zorunluluk yalnızca otomobil kiralama için geçerlidir.

Rent a Car Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Araç kiralamak için yasal şartların olmasının yanı sıra oto kiralama firmalarının şartlarından da söz etmek yerinde olacaktır. Öncelikle her firmanın kendi çalışma süreçlerine göre sunduğu hizmet değişiklik gösterebilir. Örneğin; A firması araba kiralama için en az iki yıl ehliyet şartı sunarken B firması en az beş yıllık ehliyete sahip olma zorunluluğunu şart koşabilir.

Bunlara ek olarak araç kiralama şartları için genel bir değerlendirme yapacak olursak şu maddelere dikkat edilmesi gereklidir:


  • B ehliyeti sürücü belgesi sahibi olmak (Dolayısıyla 18 yaşını doldurmuş olmak)
  • Aracı kiralayacak kişinin nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Aracı kiralayacak kişinin şahsına ait kredi kartı
  • Aracı kiralayacak kişinin ikametgâh belgesi
  • Aracı kiralayacak kişinin şahsına ait elektrik, su veya doğalgaz gibi çeşitli fatura örnekleri

Araba Kiralama Şartları Araç Kiralama Siteleri İçin Geçerli mi?

Yukarıdaki maddeler göz önüne bulundurulduğunda araç kiralama şartları basit olmakla beraber kolay elde edilebilen evraklara işaret etmektedir. Bu süreçte otomobil kiralamak isteyen kişilerin aklına şu soru gelebilmektedir: Araba kiralama şartları araç kiralama siteleri için geçerli mi? 

Araç kiralama şartları araç kiralama siteleri için de geçerlidir. İlk başta bu şartlar istenmeyecek gibi gözükse de aracınızı almaya gittiğinizde Rent a Car firması ilgili evrakları temin etmenizi talep edecektir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon