En Uygun Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

En Uygun Araç Kiralama Nasıl Yapılır?
Otomobil günlük yaşantımızda neredeyse temel ihtiyaçlarımız arasında yer alabilecek kadar gereksinim duyduğumuz kriter halini almıştır. Hafta sonu tatillerinde, şehir hayatından uzaklaşmak istendiğinde veya şehir dışında olan iş gezilerinde olmazsa olmazlar arasına koyabileceğimiz araba hayatımızı kolaylaştırma açısından son derece önemlidir. Bu anlamda, çeşitli araç kiralama hizmeti bulunmaktadır. Ancak önemli olan en uygun araç kiralama hizmetini alabilmektir.

En Ucuz Araç Kiralama Seçenekleri

Araç kiralama bireylerin veya kurumsal şirketlerin ihtiyaç ve gereksinimleri ön planda tutularak hangi aracın veya araçların kiralanması gerektiği kapsayan çeşitli Rent a Car hizmetleridir. Bu süreç en ucuz araç kiralama için bir planlamayı da beraberinde getirir. 

Ucuz araba kiralama kiralık araçların modeli, kilometresi veya yaşı ile ilgilidir. Bunların yanı sıra aracın ne kadar süreyle kiralanacağı da bir başka önemli belirleyicidir.

Araç kiralamanın günlüğü tercih edilen hizmete göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin bireysel araç kiralama seçeneği ile kısa süreli araç kiralanacağı için günlük oto kiralama fiyatları standart kalabilir. Ancak uzun dönemli ya da kurumsal araç kiralama hizmeti minimum bir yıllık süreyle bir kiralama hizmeti içerdiğinden kiralık araç fiyatları günlük bazda değişebilmektedir.

Günlük Araba Kiralama

Kiralamak istenilen araç yalnızca bir gün süreyle kiraya verilmektedir. Ancak çeşitli araç kiralama firmaları araba kiralamak için minimum iki ya da üç gün süre şartı sunabilmektedir. 

En ucuz günlük araba kiralama hizmeti için yakıt tüketimi az olan ve düşük motor gücüne sahip olan araçlar tercih edilebilir. Şehir içi kullanımda 1.2, 1.3 veya 1.4 güce sahip araçlar yeterli olacaktır.

Aylık Araba Kiralama

Aylık oto kiralama hizmeti ile otuz gün süreyle araç kiralanır. Uygun fiyatlı araç kiralama aylık olarak düşünüldüğünde ihtiyaç ve gereksinimler ön planda tutulmalıdır. Örneğin kişi sayısı belirlenmeli ve ona göre araç modeli saptanmalıdır. Ekonomik sınıf kiralık araçlar arasından tercih yapılmalıdır. Ucuz araç kiralama için yüksek modelli araçlardan kaçınılmalıdır. Yine kiralanan aracın yakıt tipinin benzin mi dizel mi olduğu tespit edilmelidir. Şehir içinde kullanım için düşük beygirli araçlar tercih edilmelidir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon