Araç Kiralama Ehliyet Süresi Nedir?

Araç Kiralama Ehliyet Süresi Nedir?
Filo kiralama şirketlerinin, araç kiralama hizmetlerini gerçekleştirebilmeleri için ehliyet süresi şartı sundukları bilinmektedir. Ancak araç kiralama ehliyet süresi koşulu Rent a Car firmaları tarafından farklı sürelere işaret etmektedir.

Geçtiğimiz haftalarda ele aldığımız araç kiralama şartları başlıklı içeriğimizde otomobil kiralarken gerek yasal gerek oto kiralama firmalarının sunduğu birtakım koşullardan bahsetmiştik. Öyle ki araba kiralamak için ehliyet süresi de araba kiralama koşulları arasında bulunan en önemli kriterlerden biridir.


Araba Kiralamak İçin Kaç Yıllık Ehliyet Gerekli?

Bu konu araç kiralamak isteyen kişiler tarafından oldukça merak edilmektedir. Özellikle yeni ehliyet alan kişilerin araç kiralamak için arayışa girdiği en önemli sorular arasında yeni ehliyet alanlar ne zaman araba kiralayabilir gelmektedir. Öyle ki çoğu oto kiralama şirketinin ehliyet sürelerini en az iki yıl olarak belirledikleri de gözlemler arasındadır.

Elbette bu ifade her Rent a Car için geçerli olmasa da araba kiralamak için en az bir yıllık B sınıfı ehliyete sahip olmak önemlidir. Buna göre araba kiralamak için iki yıl ehliyet şart mı sorusuna net bir yanıt vermek imkânsızdır.


18 Yaşında Araba Kiralanabilir mi? Araç Kiralama Yaş Sınırı Var mı?

18 yaşında araba kiralamak günümüz koşullarında pek mümkün değildir. 18 yaşında B sınıfı ehliyet sahibi olsanız bile en az 21 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Buna göre araba kiralamak için 21 yaş sınırı koşulunu yerine getirmeniz halinde araç kiralama hakkınız bulunmaktadır.

Öte yandan bu durum araç sınıflarına göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin; ekonomik sınıf araçlar için 21 yaş şartı sunulurken üst sınıf araçlar için ise 25 yaş sınırı sunulabilir. 


Ehliyet Süresi İstemeyen Araç Kiralama

Araç kiralama kanunu göz önüne alındığında araba kiralama ehliyet süresinin en az 2 yıl olduğu çok rahatlıkla tespit edilebilir. Dolayısıyla ehliyet süresi istemeyen araç kiralama şirketleri bulunmamaktadır. Bu tür şirketler olsa bile yasal açıdan suç teşkil etmektedir. 

Bu noktada, yeni ehliyet almış biri araba kiralayabilir mi sorusunu da yanıtlamış olduk. 21 yaşını doldurmamış kişilerin araç kiralama hizmetlerinden faydalanması mümkün görünmemektedir.
İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon